سیستم آب پاش نیزه ای

ایمنی و حریق


این مقاله به توضیح مختصری در خصوص سیستم های انفرادی آب پاش نیزه ای که اخیرا در سال 2016 میلادی برای کشتی های نوساز کانتینر بر اجباری شده است، می پردازد.

موتورهای بدون میل بادامک

ماشین آلات


دلیل اصلی استفاده از موتور بدون میل بادامک، کاهش وزن موتور و کنترل کامل زمان بندی باز شدن پاشش و گاز خروجی (زمان بندی موتور) و سیستم استارت می باشد.

ممنوعیت استفاده از ماده Cybutryne در سیستم های ضد خزه کشتی ها

قوانین و مقررات


در اجلاس 71 ام کمیته اصلی محافظت از محیط زیست دریایی (MEPC) در جولای 2017، اصلاحیه جدیدی برای کنوانسیون سیستم ضد خزه پذیرفته شد و ابلاغ گردید که در آن استفاده از ماده Cybutryne در سیستم های ضد خزه، به دلیل تأثیرات مضر آن بر محیط زیست دریایی، ممنوع شد. تاریخچه ای از کنوانسیون و خلاصه ای از اصلاحیه مذکور در این مقاله گردآوری شده است.

مروری بر کنوانسیون آب توازن کشتی ها

قوانین و مقررات


در پی کنفرانسی در شهر ریودوژانیرو (1992 میلادی) با موضوع توسعه و محیط زیست، سازمان بین المللی دریانوردی سلسله مذاکراتی را برای امکان سنجی ایجاد سندی اجباری با موضوع موجودات زنده دریایی مضر (Harmful Aquatic organisms) و ریزموجودات بیماری زا (Pathogens) در آب توازن کشتی ها، آغاز نمود. پس از سال 1999 میلادی، کارگروه آب توازن، که توسط MEPC در سال 1994تشکیل گردیده بود، تمرکز خود را بر ایجاد کنوانسیونی مستقل و با موضوع کنترل و مدیریت آب توازن کشتی ها و رسوبات ناشی از آنها، قرار داد و نتیجه این اقدامات پذیرش کنوانسیونی به همین نام در سال 2004 میلادی بود.

راه اندازی سیسم مدیریت آب توازن کشتی ها

قوانین و مقررات


کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی (MEPC) در 73 امین فصل خود ( 22 تا 26 اکتبر 2018)، پس از بحث و بررسی های فراوان، سندی تحت نام "راهنمای راه اندازی سیستم های مدیریت آب توازن" را به تصویب رساند. سپس در سال 2019 طی فصل 74 ام این کمیته، سند مذکور برای بررسی های بیشتر و در صورت نیاز اصلاحات لازم، به کمیته فرعی PPR ارجاع داده شد که در نهایت در فصل 75 ام این کمیته در سال 2020، اصلاحیه 2020 این سند به تصویب رسیده و ابلاغ گردید.

بخش اول طرح مدیریت بازدهی انرژی کشتی (SEEMP)

قوانین و مقررات


بر اساس مقرره 26.1 الحاقیه ششم کنوانسیون مارپل، هر کشتی با ظرفیت ناخالص 400 و بالاتر، مشروط به مفاد فصل 4 همین الحاقیه، باید دارای طرح مدیریت بازدهی انرژی کشتی (SEEMP) باشد. هدف از بخش اول سیمپ ایجاد مکانیزمی برای یک شرکت و/یا یک کشتی به منظور بهبود بازدهی انرژی و کاهش میزان تولید کربن ناشی از عملیات های آن، است. لذا ترجیح بر این است که با توجه به اینکه هیچ دو شرکت کشتی رانی شبیه هم نیستند و عملیات های کشتی های مختلف نیز متفاوتند، این بخش از سیمپ با توجه به خط مشی مدیریتی هر شرکت و به صورت یکتا تهیه و پیاده سازی شود.

بخش دوم طرح مدیریت بازدهی انرژی کشتی (SEEMP)

قوانین و مقررات


مقرره 26.2 الحاقیه ششم مارپل تصریح می‌کند که « در مدرک سیمپ کشتی‌های با ظرفیت ناخالص 5000 و بالاتر، باید به روشی برای جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز مقررات 27.1 اشاره شده و نهایتا، داده های جمع آوری شده به دولت صاحب پرچم گزارش شود.» این روشها و فرآیند ها در بخش دوم سیمپ و در قسمت « طرح جمع‌آوری داده‌های مصرف سوخت کشتی» آن (که از این پس «طرح جمع‌آوری داده یا DCS» نامیده می‌شود) تصریح می گردند.

بخش سوم طرح مدیریت بازدهی انرژی کشتی (SEEMP)

قوانین و مقررات


بر اساس مقرره 26.3.1 الحاقیه ششم مارپل برخی انواع کشتی خاص با ظرفیت ناخالص 5000 و بالاتر از ابتدای سال 2023 میلادی باید بخش سومی به طرح مدیریت بازدهی انرژی کشتی (سیمپ) اضافه کنند. این طرح باید شامل موارد زیر باشد:
1. روش محاسباتی CII اکتسابی سالیانه و فرآیند های گزارش آن به دولت صاحب پرچم
2. مقدار CII مورد نیاز برای سه سال آینده که مطابق با مقرره 28 این الحاقیه تعیین و درج می گردد.
3. یک طرح مدون اجرایی برای نحوه دستیابی به مقدار CII مورد نیاز برای سه سال آینده.
4. تعیین فرآیند(های) خود ارزیابی و بهبود مستمر این طرح

آشکار ساز ذرات معلق روغن

ماشین آلات


این وسیله دستگاهی است که غلظت ذرات معلق و بخارات روغن را با نمونه گیری از محفظه میل لنگ موتورهای دریایی، اندازه گیری می کند. حسگر این دستگاه ذرات معلق روغن را اندازه گیری کرده و آن را نمایش می دهد. اگر این غلظت از مقدار معینی بیشتر شود، دستگاه اخطار خواهد داد.

خلاصه ای بر الزامات انتشار ناکس موتور های دیزل دریایی

قوانین و مقررات


در این مقاله به توضیح مختصری بر الزامات محدود کننده انتشار ناکس از موتورهای دیزل دریایی پرداخته شده و رده های انتشار سه گانه به صورت خلاصه مورد بررسی قرار داده می شود.